Rygg och Ledkliniken Nyköping
Elizabeth Helger helfigur.jpg

Elizabeth Helger

Ägare | Leg. Naprapat

Efter fyra års helstudier vid naprapathögskolan Stockholm blev jag färdig naprapat 1988. 1994 blev jag legitimerad genom Socialstyrelsen. Denna legitimering innebär att jag har sådana differentialdiagnostiska kunskaper att jag kan arbeta under självständigt medicinskt yrkesansvar. Mellan 2001 och 2006 arbetade jag som naprapat för svenska puckelpistlandslaget. 3 små barn och en heltidsarbetande man gjorde tillslut att jag valde att stanna hemma och lägga tid för det som fanns på hemmaplan. Min familj och min klinik.

2009 gick Linda in som delägare vilket blev en perfekt avlastning och en större möjlighet att utveckla våra företag ännu mer. 

Idrottsskador, fötter och att gjuta iläggsulor är mitt specialområde. Detta för att jag själv är mycket aktiv men även för att jag är engagerad i olika idrottsföreningar, både som terapeut och föreläsare. Men självklart jobbar jag med alla typer av besvär även om min tid som behandlare idag har minskat. 

Klinikerna (Rygg och Led, Företagshälsovården och Vaccinkliniken) växer hela tiden och kräver mer och mer av mig på många olika plan. Därför har jag backat några dagar i veckan med min patientkontakt för att fokusera mer på vår utveckling. Det blir här lite svårare att hitta behandlings tider hos mig tyvärr, även om jag alltid har inlagda tider i schemat. Jag är kopplad till vårt landstingsavtal.  och utöver detta ligger mycket focus på behandling, diagnostisering och åtgärd av era fötter. Att gjuta specialanpassade sulor släpper jag nog aldrig helt. Ring ner till oss om du specifikt vill komma till mig på behandling så försöker vi hjälpa dig med en tid.

Jag är uppvuxen i västafrika och en del av mitt hjärta kommer alltid att finnas där. Helt naturligt är därför att vara involverad i olika biståndsprojekt, ofta i egen regi och alltid mot Afrikas kontinent. Undantaget är resan till Grekland jag gjorde i samband med att flyktingströmmarna 2015 då vi åkte med Gränslöst Mänskligt till Lesbos och tog emot båtar under en vecka. Lärorikt och nyttigt, den hårda vägen. Nu har vi valt att jobba mot ett specifikt projekt i Uganda och Kabale sen 2016. I detta jobbar vi mot sponsorer här hemma och 1 gång per år åker vi ner, ser till att det vi satsat på har verkställts och vi ser då även framtida behov och investeringar. Är ni intresserade av att vara med på en del av den resan - hör av dig.

På min fritid tränar jag själv mycket. Jag har varit skadad en lång period där båda mina hälsenor nu är opererade med framgång. Cykling, simning och crossfit har varit min rehabilitering, annars är det Veteran friidrott som gäller till 100%. Min distans är 200 och 400m där jag tävlar både internationellt och nationellt. Bland mina meriter finns 2 st VEM guld 2007 och 2009, Pan pacific Master games 2010 där jag tog guld på 200m och silver på 400m. VEM silver 2014 men även ett antal VSM medaljer på både 200m och 400m. Nu senast i augusti-17, SM-guld på både 200m och 400m. 

Du når mig lättast genom att skicka e-post till elizabeth@ryggochled.com eller ring 0155-21 54 54