Sjukgymnast i Nyköping - Rygg och Ledkliniken | Rygg och ledkliniken Nyköping

Din Sjukgymnast i Nyköping

Detta är en behandlingsform som inriktar sig på behandling av rygg, nacke och muskler men där fokus ligger på funktion och smärtlindring.
Rygg & Ledklinikens fysioterapeuter är privatpraktiserande och ej anslutna till landstinget.

Vad gör en Fysioterapeut?
Fysioterapi/Sjukgymnastik innebär att man förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen går ut på att kombinera mobilisering, rehabilitering, massage och muskeltöj. Syftet är att återställa funktionen i rörelseapparaten.
Kunskapen om rörelseapparatens funktion och goda kunskaper i biomekanik leder naturligt till att ergonomi är ett område som fysioterapeuter behärskar väl.

Utbildning:

En legitimerad fysioterapeut har gått en 3-årig utbildning på universitet för att kunna bli legitimerad av Socialstyrelsen. Socialstyrelsen är tillsynsmyndighet för fysioterapeuter liksom alla andra legitimerade yrkesutövare under Hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar. Det medför naturligtvis en ökad trygghet för patienter

På Rygg & Ledkliniken arbetar våra fysioterapeuter med:

Rehabiliteringsträning

Här ställs alltid patientens styrka i relation till rörligheten och övningarna kan bestå av såväl muskeltöjning som specifik eller allmän styrke- och konditionsträning.

Ergonomi

Råd om ergonomi och hur patienten skall klara sitt arbete och vardagliga liv. Arbetsplatsanalyser är någonting vår fysioterpeut har god kunskap om. Kontakta oss på Rygg & Ledkliniken för vidare information.

Fotproblematik

Vi undersöker, analyserar och korrigerar fötterna för att sen formgjuta iläggsulor speciellt anpassade efter dina fötter och dess besvär. Se vidare under fliken fötter eller iläggsulor.

Knäproblematik

Som sjukgymnast i många idrottslag är knän och dess problematik med skador något Olle har stor erfarenhet från. Vi undersöker och ställer diagnos så snabb behandling kan inledas.

Idrottsskador

Det finns en mängd olika idrottsskador och våra fysioterapeuter hjälper dig med diagnostik, behandling och rehabilitering. Du kan läsa mer om idrottsskador här.

Muskeltöjning/stretching

Muskeltöjning/stretching används för att minska muskelspänning och normalisera rörlighet och funktion.

Muskler/Bindväv

Behandling av muskler och bindväv för att mjuka upp vävnaden, minska muskelspänning samt öka cirkulationen. 

Löpskolning/löpteknik

Vi tittar på ditt löpsteg på vårt löpband och hjälper dig att förbättra din teknik.

 

Observera att bokad tid måste avbokas/ombokas minst 24 timmar före besöket för att undvika fakturering av fullt pris.