Sjukgymnast i Nyköping - Rygg och Ledkliniken | Rygg och ledkliniken Nyköping

Din Sjukgymnast i Nyköping

Detta är en behandlingsform som inriktar sig på behandling av rygg, nacke och muskler men där fokus ligger på funktion och smärtlindring.
Rygg & Ledklinikens fysioterapeuter är privatpraktiserande och ej anslutna till landstinget.

Vad gör en Fysioterapeut?
Fysioterapi/Sjukgymnastik innebär att man förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen går ut på att kombinera mobilisering, rehabilitering, massage och muskeltöj. Syftet är att återställa funktionen i rörelseapparaten.
Kunskapen om rörelseapparatens funktion och goda kunskaper i biomekanik leder naturligt till att ergonomi är ett område som fysioterapeuter behärskar väl.

Utbildning:

En legitimerad fysioterapeut har gått en 3-årig utbildning på universitet för att kunna bli legitimerad av Socialstyrelsen. Socialstyrelsen är tillsynsmyndighet för fysioterapeuter liksom alla andra legitimerade yrkesutövare under Hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar. Det medför naturligtvis en ökad trygghet för patienter

På Rygg & Ledkliniken arbetar våra fysioterapeuter med:

1. Rehabiliteringsträning. Här ställs alltid patientens styrka i relation till rörligheten och övningarna kan bestå av såväl muskeltöjning som specifik eller allmän styrke- och konditionsträning.

2. Råd om ergonomi och hur patienten skall klara sitt arbete och vardagliga liv. Arbetsplatsanalyser är någonting vår fysioterpeut har god kunskap om. Kontakta oss på Rygg & Ledkliniken för vidare information.

3. Fotproblematik. Vi undersöker, analyserar och korrigerar fötterna för att sen formgjuta iläggsulor speciellt anpassade efter dina fötter och dess besvär. Se vidare under fliken fötter eller iläggsulor.

4. Knäproblematik. Som sjukgymnast i många idrottslag är knän och dess problematik med skador något Olle har stor erfarenhet från. Vi undersöker och ställer diagnos så snabb behandling kan inledas.

5. Muskeltöjning/stretching används för att minska muskelspänning och normalisera rörlighet och funktion.

6. Behandling av muskler och bindväv för att mjuka upp vävnaden, minska muskelspänning samt öka cirkulationen. 

7. Olika fysikaliska hjälpmedel som TENS, värmebehandling och U-ljud användes som komplement i behandlingen. 

8. Löpskolning/löpteknik. Vi tittar på ditt löpsteg på vårt löpband och hjälper dig att förbättra din teknik.

9. Stötvågsbehandling. se vidare under rubriken Stötvågsbehandling nedan.

10. En av våra sjukgymnaster arbetar även specifikt med ultraljudsdiagnostik.  Se vidare under rubriken Ultraljudsdiagnostik om vad det innebär.

11. Coaching för er som behöver hjälp och stöttning mot ert träningsmål. Kan vara triathlon, klassikern eller långlopp.

12. Mammamage-träning för mammor som just fått barn och behöver träna upp sin bålstabilitet.