Behandlingar/Tjänster | Rygg och ledkliniken Nyköping

Naprapati

Naprapaten behandlar både muskler och leder. Detta för att få en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Vi har en helhetssyn, där den ortopediska medicinen kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens funktion och uppbyggnad. Det är kärnan i naprapatin.

Läs mer om Naprapati

Kiropraktik

Kiropraktorn undersöker ryggradens leder och muskler med händerna. På så sätt diagnostiseras spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador. En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar av kroppen.

Läs mer om Kiropraktik

Fysioterapi/Sjukgymnastik

Fysioterapi innebär att man förebygger, utreder och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Behandlingen går ut på att kombinera mobilisering, rehabilitering, massage och muskeltöj. Syftet är att återställa funktionen i rörelseapparaten.

Läs mer om Fysioterapi/Sjukgymnastik

Massage

Massage innebär att man behandlar muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av eller stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet. Man kan må bra av massage om man har muskelspänningar och muskelvärk.

Läs mer om Massage

Formgjutna iläggssulor

Alla människor har sin egen fot typ vilket lämnar ett unikt fotavtryck. Det viktiga med våra sulor är att de är styva men ändå flexibla. Det är fotproblematiken som bestämmer vilka sorts sulor vi tillverkar. Vi gör aldrig en sula utan en ordentlig diagnos.

Läs mer om iläggssulor

Sittgympa

På måndagar och/eller onsdagar har vi sittgympa i våra fina nya lokaler, coronavstånd och egen ingång. Vi kör kl 12.15 till 13.00 och är max 7 deltagare. Passet leds av vår Monica Wahlne.

Läs mer om vår sittgympa

Ultraljudsdiagnostik

Med ultraljudsdiagnostik kan man lätt se vilken typ av skada som skall behandlas. Det gör att vi snabbt kan sätta in rätt åtgärder vid våra behandlingar. Möjligheten till dynamisk undersökning där patienten rör det skadade området samtidigt som det undersöks ger en stor fördel.

Läs mer om Ultraljudsdiagnostik

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling eller tryckvågsbehandling benämns vanligtvis "extracorporeal shockwave therapy" och förkortas ESWT. Stötvågsbehandling är en effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som snabbt kan reducera eller eliminera besvär i muskler, senor och senfästen.

Läs mer om Stötvågsbehandling

TENS-behandling

TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) används framförallt för att lindra smärta och behandla vissa sjukdomstillstånd.

Läs mer om TENS-behandlling

Akupunktur

Nu har vi medicinsk akupunktur hos oss. Vår Naprapat Doris jobbar förutom som naprapat även specifikt med Medicinsk Akupunktur som smärtlindring. Vill du läsa mer om hur det går till och vad det innebär, klicka på länken nedan.

Läs mer om akupunktur

Idrottskador

Delas in i akuta skador, som uppkommer vid ett bestämt tillfälle och av en exakt orsak (t.ex. slag och fall), och överbelastningsskador, som uppkommer över längre tid och ofta i samband med ett visst träningsmoment.

Läs mer om Idrottskador

Fystester

Vi gör fystester som tex konditionstest, progressivt löp- och cykeltest, maxpulstest och bikefit. Men även teknikträningar som löpskolning och träning i klassisk teknik på längdskidor eller rullskidor.

Läs mer om vår olika tester

Privata hälsoundersökningar

Vi vänder oss till dig som vill lite mer med dig själv och till dig som undrar om du kan förändra eller optimera dina förutsättningar. Många blir idag allt mer medvetna om vikten av att ta hand om sig själva och att den kropp vi har, ständigt är under förändring. Men hur bra koll har du egentligen på din kropp?

Läs mer om privata hälsoundersökiningar

Friskvård

Vi vänder oss till dig som vill ha hjälp med att uppnå ett bättre välmående utifrån din livssituation och målsättning. Det kan exempelvis handla om att äta bättre, gå ned i vikt, komma igång med fysisk aktivitet och att bli starkare.

Läs mer om vår friskvård

Läkarundersökning för körkort

Vi utfärdar läkarintyg avseende högre körkortsbehörighet. Det gäller C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE eller taxiförarlegitimation. Läkarintyget kan utfärdas vid olika tillfällen så som ansökan om körkortstillstånd för någon av körkortsbehörigheterna, ansökan om förlängning av en redan aktiv körkortsbehörighet eller vid begäran om lämplighet för körkort.

Läs mer om läkarundersökning för körkort